Vi kan hjælpe Sifa og mange andre

01-11-2019

Vi kan hjælpe Sifa og mange andre

I 2018 mødte jeg Sifa i Congo. Hun og familien var flygtet fra deres landsby, da en af landets mange oprørsgrupper havde hærget og slået ihjel. De turde ikke vende hjem.

Mange familiemedlemmer og venner var blevet dræbt. Da de flygtede, tog de en 10-årig pige med, som tilfældigt var i huset. Inklusiv Sifas mand og egne seks børn var de nu ni.

Sifa var bekymret og fortalte mig, at de havde svært ved at give børnene mad nok. Når de var heldige, kunne de voksne få arbejde som daglejere og en dagløn på mellem 10 og 20 kr., men det var ikke nok til at forsørge alle. Hun spurgte mig, om ikke jeg eller nogle andre kunne tage sig af den 10-årige pige, så var der en mund mindre, der skulle mættes.

Den hjælp bør vi give Sifa og mange andre, der flygter fra krig og vold i Congo. Konflikterne betyder, at der nu er 4 mio. underernærede børn, og mere end 700.000 er flygtet ud af landet.

Vi har muligheden for at gøre en afgørende forskel for nogle mennesker, som er dybt afhængige af hjælp udefra, og som er helt uden skyld i, at de er fordrevet fra deres hjem."