Viborg fond uddeler 75.000 kr. til Coronahjælp i Afrika

02-04-2020

Fonden Det Nytter sender 25.000 kr. til hver af tre projekter i Afrika, som hjælper fattige og sårbare.

Corona er heldigvis endnu ikke så udbredt i Afrika, og der er stadig mulighed for at dæmme op for smitten.

I flygtningelejrene Kakuma og Kalobeyei i det nordlige Kenya med mere end 150.000 flygtninge er endnu ingen smittede. Fonden støtter indkøb af sæbe og opbygning af små vaskestationer. En vaskestation koster ca. 450 kr. Håndvask og kontrol med mennesker, der får adgang til lejrene, er her det eneste værn mod smitten.

I Burkina Faso støtter fonden indkøb af værnemidler til et børnehjem og den tilknyttede lægeklinik. Klinikken har hvert år ca. 40.000 patienter – alle fattige og i en sårbar situation. Pengene bruges til beskyttelseshandsker, masker, termometre, desinfektionsmidler og vaskestationer.

I det nordlige Uganda, hvor omkring en million flygtninge fra Sydsudan, opholder sig, vil hjælpen også blive brugt til at beskytte de mange sårbare mod Corona.

Et godt sundhedssystem, ansvarlige politikere og stort antal hjælpepakker er med til at holde Danmark i tryg og god gænge. I Afrika er ingen af delene. Til Burkina Fasos 20 mio. indbyggere er én respirator. I Kenya og Uganda er der også begrænset hjælp. Til gengæld er der desværre masser af mennesker med HIV/Aids og andre alvorlige sygdommen.

Fonden yder en lille håndsrækning i en svær tid, hvor hurtig hjælp er helt afgørende. Samtidig er det også signal om, at vi på trods af alvorlige problemer i Danmark ikke glemmer andres vanskeligheder.