Afrika lider - du kan hjælpe

05-06-2020

Det første tilfælde af Corona har nået Kukuma/Kalobeyei, som med ca. 200.000 flygtninge er en af verdens største flygtningelejre. Kuren mod Corona består i isolation af den kenyanske lejr, men nu er der desværre sprækker i skjoldet.

5 læger dækker lejren, der allerede slås med kolera, underernæring, aids og almindelige sygdomme. Der er ingen intensiv afdeling eller respiratorer, men med hjælp fra Fonden Det Nytter er der sæbe og vand, instruktioner i hygiejne og oplysninger om sygdommen. Mange flygtninge er analfabeter, og der verserer rygter om, at Corona kun rammer hvide eller kristne, og at den kan helbredes ved at drikke te.

I nabolandet Uganda har regeringens svar på de danske hjælpepakker været at uddele 6 kg majsmel og 3 kg bønner pr. person. En hjælp der er beregnet til at brødføde et menneske i 24 dage. Nedlukningen af landet har nu varet mere end 50 dage, og mange er sendt hjem fra arbejde eller markedet og er helt afhængige af, at det igen bliver muligt at tjene penge. Den daglige indkomst i Afrika er i millioner af tilfælde helt afgørende for, om der næste dag kommer mad på bordet. Nedlukningen har været helt ødelæggende for manges livsgrundlag.

Den 2. april sendte fonden 75.000 kr. til særligt udsatte i Afrika.

Du kan hjælpe ved at støtte Fonden Det Nytter. Pengene sendes videre uden fradrag og bruges til sæbe, fødevarer og hygiejne.

Bidrag til fonden er godkendt som fradragsberettiget, hvis 100 bidragydere inden 1. oktober 2020 betaler mindst 200 kr. Indbetal derfor venligst 200 kr., så giver du en stor håndsrækning til mennesker, der lige nu har ekstra behov, og samtidig hjælper du fonden med at blive godkendt. Vil du have fradrag, så opgiv dit cpr. nr. til fonden.

Indbetalinger til Fonden Det Nytter kan ske på mobilpay: 520613

Eller på konto nr. 8214 4192091263  

www.fondendetnytter.dk