Uganda – hjælp til selvhjælp

15-06-2021

Fonden Det Nytter bidrager til, at flygtninge får en stabil indtægt og kan klare sig selv.

Mange flygtninge fra Sydsudan og fattige ugandere i det nordlige Uganda dyrker søde kartofler. De bedste og fineste kartofler eksporteres til Europa, men det efterlader en stor restmængde på mere end 50%. Det store problem er en effektiv udnyttelse af resten.

Fonden har med støtte medvirket til, at en række flygtninge og fattige lærer at udnytte kartoffelmel bedre, og det har givet fine resultater. Nu bages der brød, chapatti, doughnuts, småkager og kiks, som kan sælges lokalt.

Judith Aguta, som er flygtet fra Sydsudan, levede tidligere af at sælge sit hjemmebag fra vejsiden. Nu har hun forfinet sit bagværk og udvidet sortimentet til også at omfatte sirligt tillavede småkager og kiks. Nu leverer hun til 12 vejside kiosker og har en omsætning på næsten 1.000 kr. om ugen. Når udgifterne til produktionen er betalt, er der nu et pænt overskud til familiens udgifter, så der udover mad og bolig også er råd til lægehjælp til de gamle og børnenes skolegang.

Fonden Det Nytter støtter så vidt muligt op om hjælp til selvhjælp, som sikrer en vedvarende og bæredygtig forbedring af levevilkårene.

Støtte kan indbetales på Mobilepay 520613 eller konto 8214 4192091263.