Opbakning i en krisetid

18-06-2022

Fonden Det Nytter med hjemsted i Viborg har det sidste halve år haft flot opbakning til arbejdet i Afrika.

Værste tørke i 40 år. Prisstigninger på fødevarer på helt op til 100%. Glemt på grund af Covid-19 og krigen i Ukraine. Underernæring og fødevaremangel. Det er nogle af de ord, som beskriver situationen i nogle af Afrikas fattigste lande.

Fonden Det Nytter yder hjælp til de mest udsatte, og heldigvis har mange bakket op og givet bidrag. I første halvår af 2022 har flere hundrede indbetalt bidrag til fonden – en enkelt giver har endda bidraget med 200.000 kr. Flere har ved fødselsdage og jubilæer samlet ind.

Også flere fonde har betalt penge til hjælpearbejdet. Det største bidrag er givet af Melsen Fonden, som igen i år har givet 2 mio. kr.

Gudrun & Palle Mørchs Mindefond og en anden fond har hver doneret 50.000 kr. til en hårdt ramt sundhedsklinik i Burkina Faso, som var lukningstruet. Donationerne og mange andre bidrag har sikret, at klinikken også det næste år vil kunne tage sig af 4.000 underernærede børn. 60 kr. koster det at hjælpe et barn.

”Det er en fantastisk opbakning i en krisetid, hvor andre problemer kræver opmærksomhed og presser økonomien. Jeg er meget taknemmelig for støtten, som rækker langt”, siger formand for fonden Stig Glent-Madsen.