Hjælp til selvhjælp

15-02-2023

Startsæt til landbrugselever i Burkina Faso

Selvtilliden er vokset, selv om hun nu sidder i klasseværelset, hvor alle kan høre hende. Da jeg for et år siden mødte Sowadogo Jeanne, var hun mere forsigtig og tilbageholdende. Nu er hun snart færdig på landbrugsskolen i Burkina Faso og klar til at tage livtag med tilværelsen som økologisk bonde.

Hun fortæller, at oprørerne stadig har besat den landsby, som hun flygtede fra, men hun har ikke opgivet håbet om at komme tilbage. Engageret understreger hun, at det er godt, at kvinder får de samme muligheder som mænd, for de kan det samme.

Sowadogo Jeanne vil have et stort landbrug med tomater, bønner, majs og løg. Hun er glad for støtten fra Fonden Det Nytter. Fonden giver hende et startsæt til at komme i gang, når skolen slutter. Sættet koster 1.800 kr. og består bl.a. af trillebør, hakker, såsæd og macheter.

Mange danskere har ved fødselsdage og jubilæer indsamlet penge til startsæt til skolens 61 elever. De får en uddannelse - den bedste form for selvhjælp - og med startsættet, får de det sidste skub til en bæredygtig tilværelse i et af verdens fattigste lande.

Hvis du har lyst til at samle ind, så kontakt mig gerne på 60723354 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Eller MobilePay 520613